Det här kan vi hjälpa dig med

Hos oss kan du få hjälp med både kroppens och själens problem. Dessutom kan vi hjälpa och stödja dig i olika livsstilsfrågor. Det enda du behöver göra för att få tillgång till våra resurser är att lista dig hos oss.

Läkarmottagning

Vi som arbetar här är specialistläkare och blivande specialistläkare (ST-läkare) i allmänmedicin. Vi bedömer, utreder och behandlar alla sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Vid behov remitterar vi till andra specialister. Du kan boka tid till läkare via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 0322-22 98 00.

Sjuksköterskemottagning

På vår sjuksköterskemottagning kan du få hjälp med det mesta. Omläggningar, sårvård, borttagning av stygn, injektioner och blodtrycksmätningar är några av de saker vi sysslar med. Du kan boka tid till sjuksköterska via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 0322-22 98 00.

Drop-in mottagning

Vår drop-in mottagning (till läkare och sjuksköterska) har öppet vardagar. Den är främst till för dig som har besvär som inte kan vänta, men inte kräver längre besök. Vi har även drop-in mottagning till provtagning alla vardagar.

Kol- och astmamottagning

Vår specialistsköterska utreder, behandlar och följer upp dig som har KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom) och astma.

Rökavvänjning

Att sluta röka är något av det absolut bästa du kan göra för din hälsa. Vår specialistsköterska hjälper dig att lyckas.

Diabetesmottagning

Om du har diabetes, eller ökad risk att få det, så utreds och följs detta upp av  våra specialistsköterskor.

Blodtrycksmottagning

Det är viktigt att hålla koll på blodtrycket om det är för högt. Vår sjuksköterska både utreder och följer upp.

Vaccinationsmottagning

Vi vaccinerar dig mot influensa, Covid-19, pneumokocker (lunginflammation), TBE samt hepatit A och B. Mottagningen är öppen för listade och är tidsbeställd.

Bokning

Våra mottagningar är öppna för dig som är listad hos oss. Anledningen är att vi vill sätta våra klienter i första rummet. Självklart är du välkommen att lista dig här.

Alla mottagningarna utom drop-in (läkar- och sköterskemottagning) är tidsbeställda. Om du vill lista dig eller få kontakt med vårdcentralen gå in via 1177 Vårdguiden E-tjänster .För rådgivning ring på telefon 0322-22 98 00. Alla våra mottagningar ingår i högkostnadsskyddet. Tyvärr måste vi ta ut en avgift om du inte kommer på bokad tid.